Medya


Gürok Grup’un Ana Sponsor Olduğu “1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması”nın Kazananları Belli Oldu

Gürok Grup ana sponsorluğunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ve Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Koordinatörlüğünde düzenlenen “1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması”nın sonuçları belli oldu. Genç girişimcileri ve kültürel değerleri bir araya getirme amacıyla düzenlenen yarışmada, dereceye girmeye hak kazananlara ödülleri Kütahya’da düzenlenen bir törenle teslim edildi.

Gürok Grup ana sponsorluğunda ve “Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler” projesi kapsamında hayata geçirilen “1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nın ödül töreni 27 Şubat’ta Kütahya Gülümser Hatun Otel’de gerçekleştirildi.  Protokol konuşmaları ile başlayan tören; plaket takdiminin ardından gala yemeği ve keyifli müzik dinletisiyle son buldu.

“Bu etkinlik, genç yeteneklerin önünü açmak ve onları teşvik etmek adına büyük bir adım”

Genç girişimcilerin yaratıcılıklarını sergilemesi ve kültürel mirasın korunup gelecek nesillere aktarılabilmesi için düzenlenen yarışmanın ödül törenine katılan Gürok Grup Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Özoğul şöyle konuştu: "Gürok Grup olarak, kuruluş şehrimiz olan Kütahya'nın kültür-sanat varlıklarının tanıtılmasını sağlayan tüm projeleri çok önemsiyoruz. Bu çerçevede, 2020 yılından bu yana dünyanın önemli kültürel miras alanlarından biri olan Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmalarını destekliyoruz. Bu desteği, sadece geçmişimize olan bir bağlılık değil, aynı zamanda gelecek nesillere aktarılacak bir mirasın korunması adına da kıymetli bir adım olarak görüyoruz.

“Kültürel değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğu”

Gençlerin potansiyelini keşfetmelerine ve geliştirmelerine destek oldukları yarışmanın ödül töreninde yer almaktan büyük bir onur duyduklarını aktaran Ebru Özoğul; “Kültür ve sanatın, iş dünyasıyla bir araya gelerek ortak bir vizyon oluşturduğu bu tür etkinliklerin, toplumsal kalkınma ve kültürel zenginlik açısından ne kadar önemli olduğunu görmek beni son derece heyecanlandırıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın değerli destekleriyle gerçekleşen bu etkinlik, genç yeteneklerin önünü açmak ve onları teşvik etmek adına büyük bir adım. Bugün dereceye giren gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum; başarılarıyla bizleri çok gururlandırdılar Kütahya’nın kültür ve sanatına katkı sağlamaya Gürok Grup olarak devam edeceğiz. Unutmayalım ki; kültürel değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Bunu başarmak için her türlü desteği vermeye hazırızdedi.

  1. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ 1.ULUSAL AİZANOİ SERAMİK-ÇİNİ YARIŞMASI SERAMİK KATEGORİSİ ÖDÜLLER
  • lik Ödülü: Metinhan Kuruoğlu: Aizanoi Testisi
  • lik Ödülü: Recep Tokat: Çeşmi Bülbül
  • lük Ödülü: Ahmet Levent Haydaroğlu: Zaman Aşımı
  • Rıza Güral Özel Ödülü: Pınar Altınçubuk: Göremediklerimiz
  • Sema Güral Sürmeli Özel Ödülü: Ferit Cihat Sertkaya: Megaron Structure
  1. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ 1.ULUSAL AİZANOİ SERAMİK-ÇİNİ YARIŞMASI ÇİNİ KATEGORİSİ ÖDÜLLER
  • lik Ödülü: Ayşegül Karaca: Yeniden Doğuş
  • lik Ödülü: Meryem Beğen: Nevbahar
  • lük Ödülü: Nigar Kaynar: Çini Tabak
  • Altın Çini Özel Ödülü: Yasemin Güngör Kahraman: Gönül Bahçesi

Gürok Hakkında

1948 yılında Kütahya’da bir aile şirketi olarak ticari hayatına başlayan Gürok Grubu, 21. yüzyılın ilk diliminde Türkiye’nin en büyük özel sektör grupları arasındaki saygın yerini koruyor. Grup, sofra camı ve cam ambalajdan kiremite, turizmden yapıya kadar farklı sektörlerde sürdürülebilir bir büyüme sergiliyor.  Sofra camında dünyanın 5. büyük üreticisi olan LAV, bu alandaki deneyimini cam ambalaja taşıdığı GCA, turizm sektöründe 32 yıldır faaliyet gösteren Ali Bey Hotels & Resorts, Maldivlerde iki adada ultra lüks segmentte faaliyet gösteren JOALI Maldives, JOALI BEING,  özgün “play” konseptiyle BIJAL, alanında öncü şirketlerden Gürok Kiremit ve bu projelerini hayata geçirdiği Lapis Yapı şirketleriyle 5 bin kişiyi istihdam ediyor. Bulunduğu sektöre yenilikçi ilkler getiren ürün ve hizmetleriyle Gürok Grubu ülkemizi uluslararası alanda temsil ediyor.

Kurumsal Kimlik Rehberimiz

Daha fazla bilgi için kurumsal iletişim departmanına danışabilirsiniz.

kurumsaliletisim@gurok.com