Medya


Tenisin Kalbi Ali Bey Club Manavgat’ta Atacak

Ali Bey Club Manavgat’ta düzenlenen toplantıya Uluslararası Tenis Federasyonu Başkanı David Haggerty, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş ve Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat katıldı. 30-50 yaş arasında 5 farklı yaş kategorisinde dünyanın dört bir yanından sporcuların katılacağı ve 160 takımdan bine yakın sporcunun yarışacağı organizasyona, bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok turnuvanın gerçekleştiği Ali Bey Hotels & Resorts ev sahipliği yapacak.

“30 yıl sonra ITF başkanı ilk kez ziyaret etmiş oldu”

Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “30 yıldır ITF başkanı otelimizi ilk kez ziyaret etmiş oldu. Sözleriyle değil aksiyonuyla ve yaptıklarıyla teşekkürlerimi iletiyorum. Tesislerimizde bulunan 100’den fazla tenis kortu ile hem Türkiye’de tenisin gelişmesine hem de Türkiye’nin turizm alanında global bir çekim alanı olması adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Önemli tecrübelerimiz var. Dünyanın da yakından takip edeceğini bildiğimiz bu turnuvalara heyecan ile hazırlanıyoruz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

“Hedefimiz dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirmek”

Türkiye Tenis Federasyonu’nun hedefinin dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirmek olduğunu söyleyen Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Başarıyı hiçbir zaman tek başımıza elde edemeyeceğimizi biliyoruz. En önemli stratejimiz, birlikte çalışabileceğimiz paydaşlar oluşturabilmek. Türkiye’de tenisin her yerde oynanabilmesi adına turnuvalar düzenleyerek tenisin bir yaşam biçimi olması gerektiğinin bilincindeyiz ve yetenekli çocuklarımızın seçilebilmesi için bu tesisleşmeyi gerçekleştirdik.” dedi. “Hedefin Türkiye’nin her yerinde tenisin yaygınlaştırılması olduğunu söyleyen Başkan Durmuş, “Uluslararası Tenis Federasyonu’nun desteğiyle, ITF World Tennis Master Tour turnuvasını ülkemizde, bu güzel tesislerde Ali Bey Hotels & Resorts’ta yapacağız. Hedeflerimize ulaşabilmek adına paydaşlarımızın her zaman yanımızda olmasına ihtiyacımız var. Bizim Türkiye Tenis Federasyonu olarak, dünyanın en iyi sporcularını yetiştirebilmek için Uluslararası Tenis Federasyonu’na ihtiyacımız vardı. Bu bağlamda Türkiye’nin tenis ülkesi olması adına çok önemli aşamalar kaydettik. Stratejilerimizin dünyaya entegre olabilmesi meyvelerini vermeye başladı. Sistemimizi ITF’e entegre edebilmiş bir federasyonuz. Tenisin tüm Türkiye’ye yayılmasını planlamıştık ve bunları yaptık” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, uluslararası tenis camiasının en büyük destekçilerinden”

Türkiye’de olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu aktaran Uluslararası Tenis Federasyonu Başkanı David Haggerty, “Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile şahsen yaklaşık 10 yıldır tanışıyorum. Onlar her zaman uluslararası tenis camiasının en büyük destekçilerinden oldular. Onlara bir teklifle geldiğimizde biz yapabiliriz, organize edebiliriz yanınızda oluruz dediler.  19 Mart – 1 Nisan 2023 ITF World Masters Tour turnuvamız burada düzenlenecek ve 30 yaş üzeri oyuncular burada mücadele edecek. Bizim için bu çok önemli bir organizasyon” diyerek turnuvanın ülkemizde gerçekleştireceğinin müjdesini verdi.

“Türkiye’de yıl boyu organizasyonların olması çok hoş karşıladığımız bir gelişme”

Türkiye’ye ve Türkiye Tenis Federasyonu’na tenisin gelişimine sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür eden Haggerty, “Gelecek sene 160 takımı ve 600 oyuncuyu burada ağırlayacağız. Türkiye’de yıl içerisinde yapılan organizasyonların hepsi hem tenisin gelişmesi hem de genç oyuncuların kendilerini geliştirmesi açısından son derece önemliydi. Kesinlikle Türkiye’de turnuvalar yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’de yıl boyu organizasyonların olması çok hoş karşıladığımız bir gelişme” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kurumsal Kimlik Rehberimiz

Daha fazla bilgi için kurumsal iletişim departmanına danışabilirsiniz.

kurumsaliletisim@gurok.com