Medya


Esin Güral Argat, Türkiye’nin ilk kadın TSO başkanı oldu!

Anadolu’nun en önemli sanayi kentlerinden biri olan Kütahya, Türkiye’nin ilk kadın TSO başkanını seçti. 1926’dan bu yana faaliyetlerini sürdüren Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO)’da, yapılan genel kurul ve seçimin ardından Gürok Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, yeni başkan oldu.

14 meslek komitesi, 34 meclis üyesi, 9 yönetim kurulu üyesi bulunan KUTSO’nun meclis üyeleri, yeni yönetim kurulunu seçmek üzere merkez binasında bir araya geldi. Seçim sonuçlarına göre Esin Güral Argat, 96 yıllık köklü bir geçmişe sahip KUTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevi eski başkan İsmet Özotraç’tan devraldı.

TSO’ların ilk kadın başkanı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Başkanı Esin Güral Argat, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra meclis üyelerine yaptığı konuşmaya, “Öncelikle eski başkanımız İsmet Özotraç’a başkanlığı sürecinde verdiği emekleri ve Kütahya’mıza katkıları dolayısıyla en içten teşekkürlerimi sunuyorum” ifadeleriyle başladı.

Argat, şunları söyledi: “Seçime tek aday olarak girdik. Hem 96 yıllık KUTSO tarihinin hem de Türkiye’nin ilk kadın TSO başkanı olarak göreve layık görüldüm. Sevgili yol arkadaşlarımla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Oldukça güzel bir seçim dönemi geçirdik. Tüm komitelerimiz çok iyi çalıştı. Tek liste olmamıza rağmen herkes son derece titiz ve özenli bir şekilde işini yaptı. Bana verdikleri destekten dolayı herkese çok teşekkür ederim.”

Esin Güral Argat: “Kütahya’yı marka şehir yapacağız”

Seçim sonuçlarının hem KUTSO hem Kütahya için hayırlı olmasını dileyen Esin Güral Argat, başkanlık dönemindeki hedeflerine dair şu bilgileri verdi: “Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki yeni görevimde odağımızda her zaman olduğu gibi Kütahya olacak. Kütahya başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz adına sanayinin gelişmesine, katma değer üreten markaların büyümesine ve Kütahya’nın Türkiye’de bir marka şehir konumuna gelmesine katkı sağlamak için var gücümle çalışacağım. Ticaret Bakanlığı verilerine bakıldığında Kütahya’nın en güçlü olduğu ihracat alanlarının cam seramik ve toprak ürünleri, demir ve demir dışı metaller olduğunu görüyoruz. TÜİK verilerine göre, Kütahya’da 2021 yılı ihracat rakamlarına baktığımızda Porselen, Seramik, Cam vb. ihracatta yüzde 81,59 payla en çok öne çıkan sektörler. Türkiye genel ihracatında İstanbul ve İzmir’den sonra en çok ihracat şehrimizden yapılıyor. İhracatımızı da bir önceki yıla göre ilk 9 ayda yüzde 26,2 oranında artırdık. Kütahya’yı bu alanda global pazarda bir ihtisas üretim ve planlama şehri haline getirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlara rağmen Kütahya’nın çok daha yüksek potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Kütahya’yı pozitif ayrıştıracak unsurları biliyoruz, ancak tüm paydaşların katılımı ile 60 gün içinde önce bir YIKICI - DEĞİŞİM Planı hazırlayacağız ve hemen uygulamaya geçeceğiz. Somut, hesap verebilir ve BM Kalkınma Amaç ve Göstergelerini sürekli dikkate alan adımlar ile süratle ilerleyeceğiz. İçinde bulunduğumuz ve güçlü olduğumuz sektörlerin yanında yazılım, dijitalleşme ve girişimcilik ekosisteminde de var olarak Kütahya’yı bu alanda en çok ihracat yapan illerin başına çıkartmayı hedefliyoruz. Kütahya’nın katma değerli ürün ihracatını hızla artırarak cari açığa pozitif katkı yapmayı hedefliyoruz. Bunu da en güçlü olduğumuz alanlardan elektrik elektronik ihracatında dünyanın değişen dinamiklerine uygun girişimleri destekleyerek sağlayacağımıza inanıyoruz. Yaratacağımız katma değer ile kalifiye iş gücünün öncelikli tercih edeceği bir şehir olacağız.”

Kurumsal Kimlik Rehberimiz

Daha fazla bilgi için kurumsal iletişim departmanına danışabilirsiniz.

kurumsaliletisim@gurok.com