Medya

22.12.2025


Gürok Grup, İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı Almaya Hak Kazandı

“Eşitlik Tam Gürok İşi” anlayışıyla örnek uygulamalara imza atan Gürok Grup toplumsal cinsiyet eşitliğinde öncü kurumlar arasında yer alıyor.

Türkiye’nin en büyük özel sektör şirketlerinden biri olan Gürok Grup, toplumsal cinsiyet eşitliğini kurum kültürünün merkezine alan uygulamalarıyla “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” almaya hak kazandı. Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliğiyle yürütülen bağımsız denetim sürecini başarıyla tamamlayan Gürok Grup, fırsat eşitliği ve kapsayıcılık alanındaki örnek uygulamalarıyla bu önemli sertifikayı almaya layık görüldü.

Grup, işe alım ve terfi süreçlerinden ücretlendirme politikalarına, eğitim fırsatlarından kurum içi farkındalık çalışmalarına kadar tüm insan kaynakları süreçlerinde eşitlik ilkesini merkeze alıyor. “Eşitlik Tam Gürok İşi” anlayışıyla kadınların iş yaşamında güçlenmesini destekleyen Gürok Grup, sanayiden turizme kadar faaliyet gösterdiği her sektörde fırsat eşitliğini iş yapış biçiminin ayrılmaz bir parçası haline getirmiş durumda. Grup bünyesindeki sofra camı markası LAV, cam ambalaj markası GCA, kiremit sektöründe Gürok Kiremit, hızlı tüketim sektöründe AVOYA, turizmde Ali Bey Hotels & Resorts ve BIJAL markalarını kapsayan denetimler sonucu hak kazanılan İş’te Eşit Kadın sertifikası, Gürok’un eşitlik ve kapsayıcılık temelinde konumlandığı öncü pozisyonu tescilledi. 

Esin Güral Argat: “Eşit temsil, fırsat eşitliği ve kapsayıcı liderlik konularında kararlılıkla ilerliyoruz

Kadınların dışarıda bırakıldığı bir sürdürülebilir kalkınmadan bahsetmenin mümkün olmadığını vurgulayan Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, şunları söyledi: “Gürok olarak iş dünyasında eşit temsil, fırsat eşitliği ve kapsayıcı liderlik konularında kararlılıkla ilerliyoruz. Kadınların iş gücüne katılımı, yönetim kademelerinde temsil edilmesi ve çalışma hayatında fırsat eşitliğinin sağlanması konusunda uzun yıllardır sürdürülen uygulamalarımızla üretimden yönetime kadar her alanda çeşitliliği destekleyen bir yapı kurduk. Türkiye genelinde şirketlerde orta ve üst düzey kadın yönetici oranı yüzde 19,6 iken, Gürok Grup’ta orta düzey kadın yönetici oranımız yüzde 34, üst düzey kadın yönetici oranımız ise yüzde 25. Dünyanın en büyük 5. sofra camı üreticisi olan LAV markamızda ise beyaz yaka kadın çalışan oranımız yüzde 54 seviyesine ulaştı.

“Sanayide kadın varlığını güçlendiriyoruz”

Cam ambalaj ve sofra camı sektörlerinde kadın kaynakçılar, forklift operatörleri ve vardiya müdürleriyle sanayide kadın varlığını güçlendiriyoruz. Turizm tarafında Maldivler’deki JOALI markamızda ulusal ortalamanın iki katına çıkan kadın istihdam oranımızla fark yaratıyoruz. 2015 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi İlkeleri’nin (UN WEPs) imzacısı olarak bu alandaki kararlılığımızı uluslararası ölçekte sürdürüyoruz. ‘Eşitlik Tam Gürok İşi’ anlayışımızla elde ettiğimiz İş’te Eşit Kadın Sertifikası, bu kararlılığımızın somut bir göstergesi. Bizim için önemli olan yalnızca oranları artırmak değil, eşitliği kurumsal kültürümüzün doğal bir parçası haline getirmek ve bunu başardığımıza inanıyorum.

Kurumsal Kimlik Rehberimiz

Daha fazla bilgi için kurumsal iletişim departmanına danışabilirsiniz.

kurumsaliletisim@gurok.com