Medya


Gürok Grup bu yıl da ‘İhracatın Şampiyonları’ arasında

Türkiye’nin önde gelen iki markası LAV ve GCA’yı bünyesinde bulunduran Gürok Grup, ÇCSİB tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde cam ev eşyası ve cam ambalaj kategorilerinde gösterdiği ihracat başarısı ile bir kez daha ödüllendirildi.

Cam sanayiinde Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Gürok Grup, LAV ve GCA markalarıyla bir kez daha “İhracatın Şampiyonları” arasında yerini aldı. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 7. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, Gürok Grup hem cam ev eşyası hem de cam ambalaj kategorilerinde “En Fazla İhracat Yapan Firma” dalında ikincilik ödülüne layık görüldü.
Gürok Grup böylece, geçen yıl gösterdiği başarıyı tekrarlayarak uluslararası rekabet gücünü ve ihracat vizyonunu bir kez daha kanıtladı. LAV markası ile sofra camında dünyanın 5. büyük üreticisi konumunda olan Gürok Grup, 140’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. GCA markasıyla ise başta Orta Doğu, Avrupa ve Afrika olmak üzere 40’tan fazla pazarda faaliyet gösteriyor.

‘Küresel pazardaki güçlü konumumuz ile ekonomimize güç katmaya devam edeceğiz’

Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, ödüle ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “İnovatif üretim gücümüz, sürdürülebilirlik yaklaşımımız ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar sayesinde küresel pazardaki güçlü konumumuzu koruyoruz. GCA ile cam ambalajda, LAV ile sofra camında dünya çapında etkili bir ihracat ağına sahibiz. 140’tan fazla ülkeye ulaşan satış ağımızla, küresel pazarda sürdürülebilir ve yenilikçi üretim anlayışımızla fark yaratıyoruz. LAV markamız, Kütahya’daki iki tesisinde günlük 2 milyon adedin üzerinde üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük 5. sofra camı üreticisi konumunda. Üstelik bu üretim, sektörünün küresel çapta en az enerji ve su tüketen tesislerinde gerçekleştiriliyor. Cam ambalaj markamız GCA ise, üretiminde kullandığı geri dönüştürülmüş cam oranını yüzde 22 seviyesine çıkararak Türkiye ortalaması olan yüzde 8’lerin çok üzerinde bir performans sergiliyor. Ayrıca enerji verimliliği ve emisyon azaltımı hedefleri doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu ödül, çevreye saygılı, teknolojiye yatırım yapan ve ihracat gücüyle Türkiye ekonomisine katma değer sağlayan bir yapının sonucudur. Tüm bu başarıları mümkün kılan, vizyonumuza inanan, emek veren tüm çalışma arkadaşları kutluyorum. Sürdürülebilir üretim anlayışımız ve güçlü insan kaynağımızla ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Kurumsal Kimlik Rehberimiz

Daha fazla bilgi için kurumsal iletişim departmanına danışabilirsiniz.

kurumsaliletisim@gurok.com