Medya


Gürok Grup’tan Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne laboratuvar desteği: “Rıza Güral Hidrolik – Pnömatik Laboratuvarı” açıldı

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına KSS projeleri hayata geçirmeye devam eden Gürok Grup, Kütahya  Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nde “Rıza Güral Hidrolik-Pnömatik Laboratuvarı”nın açılışını gerçekleştirdi.  

Gürok Grup’un Hidrolik-Pnömatik Deney Seti’yle desteklediği Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Rıza  Güral Hidrolik – Pnömatik Laboratuvarı”nın açılışı, 5 Haziran Çarşamba günü gerçekleşti. Gürok Grup Yönetim  Kurulu Başkanı Rıza Güral’ın ismini taşıyan laboratuvar açılışına, Kütahya Vali Yardımcısı Aydın Börü, Gürok Grup  yöneticileri, okul idarecileri ve öğretmenleri katılım gösterdi. 

Gürok Grup geleceğin mimarı gençlere destek olmak için projeler hayata geçiriyor 

Gürok Grup, 75 yıldır toplumsal cinsiyet eşitliğinden gençlerin eğitimine katkı ve kültür sanat gibi alanlarda, pek  çok projeyi destekliyor ve bu projeleri gururla hayata geçiriyor. Hidrolik Pnömatik Deney Seti ile öğrencilerin,  hidrolik ve pnömatik ile çalışan otomasyon işlemlerinin temel eğitimini deney ortamında alması amaçlanıyor. 

Grup, 2023 yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle “Rıza Güral Gelecek İçin Eğitim Burs Fonu”nu hayata  geçirdi. Proje kapsamında, ilk etapta 34 öğrenciye burs desteği sağladı. 75. yılı vesilesiyle ise bu seneki eğitim  öğretim döneminde 75 öğrenciye burs desteği verecek. 10 yılda ise, 1000 öğrenciye burs vermeyi hedefliyor.  

Gürok Grup ayrıca "Ağaçköy Projesi" ile Kütahya Ağaçköy’de ilk ve ortaokul öğrencilerine robotik kodlama  eğitimi veriyor. Bu proje ile 4 yılda 250 öğrenci programlama ve robotik kodlama ile tanışarak eğitim aldı.  

Kurumsal Kimlik Rehberimiz

Daha fazla bilgi için kurumsal iletişim departmanına danışabilirsiniz.

kurumsaliletisim@gurok.com